OVER MIJ

OVER MIJ

Ludy Botman

Mijn naam is Ludy Botman. Ik ben 58 jaar en werk 40 jaar in de zorg als verpleegkundige. En nog steeds vind ik het een heerlijk beroep. Ik heb gewerkt in ziekenhuizen en verpleeghuizen. En vanaf 2008 in de wijk.
Overspannen en burn-out.
Mijn energie level was altijd een ‘dingetje’ in mijn leven. Dat werd nog een groter item toen ik in 2003 overspannen raakte. Het duurde bijna een jaar voordat ik weer 100% kon werken. Misschien was het ook wel een burn-out.
En in 2010 was ik de zorg helemaal zat en ben ik een half jaar gestopt met werken. Achteraf was dat ook een burn-out, want ik heb veel gerust, veel gewandeld en er kwam weinig uit mijn handen. Pas toen ik wat uitgerust was, kon ik mijn passie weer vinden.
In 2011 ben ik bij Buurtzorg begonnen en had ik een rugzak vol ervaringen hoe het voor mij wel en niet werkt. En dat heb ik geleerd door mezelf steeds beter te leren kennen en het BOOM-principe toe te passen. Werken in een zelfsturend team was en is een goede uitdaging om al mijn verworven competenties in de praktijk te brengen en nog elke dag leer ik bij.
Complementaire zorg.
Ik ben een fan van complementaire zorg. Binnen de zorg heeft dat voor mij een hele fijne toegevoegde waarde om nog meer voor de zorgvrager te kunnen betekenen. En voor mezelf heeft het mijn energie level heel goed verhoogd.
Hobby’s.
Ik hou dus van zorgen, maar niet alleen in mijn werk. Ook als echtgenote, als moeder en oma en als dochter en zus. En verder hou ik veel van muziek, om te luisteren, te zingen en zelf te maken. Ik speel al jaren in een harmonie, met mijn tenor-saxofoon.
Passie.
Mijn passie ligt bij bewustwording, bij mezelf en de mensen om mij heen. Het heeft mij veel gebracht en ik wil heel graag mensen helpen die op zoek zijn naar grip op hun energieniveau. Er zijn genoeg handvatten die ons energiepeil omhoog kunnen brengen, zodat er voor iedereen wel iets bij zit waar je je goed bij voelt.
IMG_0839
LATIFA AVOND, Jij doet er toe
krokus
VITALITEITS MIDDAG
IMG_0850
TEAMWORKSHOP VITALITEIT