LATIFA AVOND

LATIFA AVOND

LATIFA AVONDEN, jij doet er toe

Twee keer per maand is er de gelegenheid om bij elkaar te komen en te werken met de Latifa-meditatie. Deze meditatie komt uit het Soefisme. Het draait om de levenskwaliteiten: 

    * ik besta/aanvaard, 

    *  ik verlang, 

     * ik hoop, 

     * ik geloof en vertrouw, 

     * ik laat los, 

     * ik heb lief en ben geliefd, 

     * ik ben bereid. 

Van deze kwaliteiten staat er elke keer één centraal. De workshop omvat de meditatie en allerlei verschillende oefeningen. Wanneer je om wat voor reden ook uit balans dreigt te raken is het goed om zo nu en dan tijd voor jezelf te nemen. Neem de kans waar om even met je aandacht bij jezelf te zijn, bij wat jouw verlangens, emoties en gedachten zijn.

 

Wat de Latifa meditatie voor jou kan betekenen:

             * De stappen tijdens de Latifa neem je samen met jouw lichaam en jouw ademhaling. En zo wordt het een krachtig instrument.  Je wordt je dingen, gedachten, overtuigingen bewust. En als het in je bewustzijn zit, kan je het ook veranderen. 

              * Met elk proces/uitdaging in jouw leven ga je door de stappen van de Latifa heen. Als je ziet waar je zit, kan je bewust werken aan de volgende stap.

 In de Latifa zit veel liefde. Je mag er helemaal zijn zoals je bent. Zonder oordeel! 

              * We gaan naar een maatschappij toe waarin je veel zelf mag doen. Al jouw antwoorden zitten namelijk in jezelf. Soms heb je weleens iemand nodig die het tegen je zegt, als een spiegel. Maar als je regelmatig stil wordt, dan zijn ook die antwoorden in jezelf te vinden. Het is een kwestie van zelfvertrouwen, en ook dat kan je met de Latifa versterken.

             * De Latifa en het mediteren brengen de hersengolven in een theta-staat. Dat betekent meer rust in je hoofd en beter kunnen ontspannen en slapen.

            * De Latifa, samen met de oefeningen, is eigenlijk een behandeling. Je verschuift iets in je innerlijke wereld, of zoals je ook kan zien, in je persoonlijke ruimte. Zo binnen, zo buiten.

            * Met een groep mensen versterk je de werking van de Latifa. Je zit niet voor niets bij elkaar, je hebt een gemeenschappelijke deler, die misschien voor iedereen anders in het bewustzijn zit. En je leert van elkaar.

 

 

Data , kosten & adres

DATA

Latifa avonden:

elke eerste en derde woensdagavond van de maand.

Tijd 19.30-21.30, Kosten € 3,- per keer 

 

Data in 2018:

7 en 21 maart, 4 en 18 april, 2 en 16 mei, 6 en 20 juni, 4 en 18 juli, 1 en 15 juli, 5 en 19 september onder voorbehoud, 3 en 17 oktober, 7 en 21 november, 5 en 19 december.

ADRES

Plaats: J. Tatilaan 130, 1325 SN Almere

Telnr: 0638793308